1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

Denim Wall


October 2013

In October 2013, the Studio collaborated with leading denim retailer, The Griffin Denim, to install a show-stopping vertical garden in their store windows. The use of plants within the installation referenced the historical use of plants within the denim making process. Included within the planting scheme were Indigofera tinctoria, used traditionally to create Indigo dye and Gossypium hirsutum, the plant used to produce cotton. The green wall installation was highlighted with sculptural neon lighting to reflect the stores image.


July 1, 2017
Comments (0)
 
 
1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

The Austerity Garden


RHS Silver-Gilt Medal. Best in Show. RHS Gardeners World 2013 .

Reflecting the current economic climate, the concept behind the Austerity Garden was high design on a low budget. In being innovative with affordable materials, the garden showcased creative design solutions. Rather than disguising these materials, their raw and industrial qualities were celebrated.

The inspiration came from the designers personal design ethos that good design doesn’t have to mean high prices. With client budgets becoming restricted being innovative & creative with affordable materials has become a regular part of their design process. Mexican yards, for both planting and aesthetics, were a background influence.

The RHS awarded the garden Best in Show at BBC Gardeners world.


June 1, 2017
Comments (0)
 
 
1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

The QR Code Garden


RHS Bronze Medal. Chelsea Flower Show 2012.

The groundbreaking QR Code Garden united cutting edge technology and horticulture. It was the first year that smart technology had been utilised at the Chelsea Flower Show and the result was an ambitious and interactive space that delivered a bold visual statement, capturing the public and media’s attention. The focal point of the garden was a large QR (Quick Response) code, created from a wall of vertical planting. The space referenced the formal garden traditions through the use of sharp geometric form and clipped topiary, but was brought into the present day through the engagement with this exciting way of accessing virtual information.


May 1, 2017
Comments (0)
 
 
1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

Sneaker Lab


October 2014

Although a departure from our landscape work, we were excited when asked to take on the challenge of designing a new sneaker store. We wanted to create a subtle yet beautifully crafted backdrop on which to display the merchandise and achieved this by using a careful balance of concrete and high quality french oak. We used sharp verticals and horizontals throughout the space, which are gently interrupted with a cluster of hexagonal seating/ display in the centre of the shop.


March 18, 2017
Comments (0)