1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

Private Garden


December 2017

A sunset view of our latest garden. The client brief was for a contemporary space for growing vegetables within their south facing gravel area. They envisioned summer evenings sat amongst the plants, catching the last rays of sun around a fire.

At the centre of this space sculptural planters interlock holding both the edibles and pools of still, reflective water. These structures are fabricated from Corten & concrete and punctuated with timber seating. Boardwalks lead you through the space and throughout the gravel orange Californian poppies grow.

Garden Visual by Rendered Image http://www.renderedimage.uk/


December 18, 2017
Comments (0)
 
 
1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

Private Garden


September 2017

This private garden has been designed for a client who desired a tranquil space for reflection and relaxation.

The timber pathways lead you past seating handcrafted from black concrete to a jewel like turquoise pool. A pavilion made from a variety of woods gives a gradient of colours from sycamore through to a charred black timber.
Bold architectural planting merges seamlessly with existing trees, giving the garden structure and creating a sense of being removed from the outside world.

Garden Visual by Rendered Image http://www.renderedimage.uk/


October 5, 2017
Comments (0)
 
 
1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

The Botanical Studio Garden


Silver- Gilt medal. Hampton Court Flower Show 2016

Designed by Jade Goto for Crabtree & Evelyn, The Botanical Studio Garden allows the naturally curious to discover a fragrant experience that goes beyond the visual joy of plants and flowers.

The garden is planted in tiers to represent the base, heart and top notes of the classic perfume structure.

The striking mono-planting of each species is evocative of the expansive and singular planted perfume fields of Grasse, Provence. Within these raised planters the simplicity, fragrance and beauty of the single ingredient is celebrated.

At the heart of the garden is The Botanical Studio; a modern day “Still Room” constructed from glass. Here the perfumer can be seen practicing her art whilst transforming nature’s abundance into beautifying riches.

Images: Garden House Design & Designer London.


August 1, 2017
Comments (0)
 
 
1/2
Info ▶
 

Comments








Sorry, comments are closed.

The Infinity Box


July 2017

The mirrored walls of the Infinity Box reflect a spectacular and seemingly endless architectural jungle. Playing with spatial illusion, the clean design multiplies and expands the vista into infinity.

Large oaks that had fallen across the estate have been used to create the striking wooden planters. Tropical plants grown within Borde Hill’s glass houses have been relocated and positioned to complement and draw upon the lofty palms and foliage in the surrounding gardens.

The garden within the Infinity Box is a permanent installation at Borde Hill Gardens, designed by Jade Goto.

 


July 15, 2017
Comments (0)